EN facebook

A vidéki múzeumok helyzete és lehetőségei

FELHÍVÁS

2019-10-28 14:00

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet  szervezésében 2019. október 31-én (csütörtökön) 15.00 órakor, a szegedi Fekete házban (6720 Szeged, Somogyi u. 13.)  A vidéki múzeumok helyzete és lehetőségei című kerekasztal-beszélgetésre kerül sor.

 

A rendezvényen felszólal:

Fogas Ottó – igazgató, Móra Ferenc Múzeum

dr. Fülöp Péter - helyettes államtitkár, EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság

Grászli Bernadett – igazgató, Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum

L. Simon László – kultúrpolitikus, országgyűlési képviselő

 

A beszélgetést Makranczi Zsolt, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet igazgatója moderálja.

 

A kerekasztal-beszélgetés tervezett témái között szerepel a megyei múzeumi rendszer átalakításának mérlege, a múzeumok finanszírozása, valamint a fenntartói és állami támogatások szerepe. Kitérünk arra is, hogy milyen lehetőségeik és elképzeléseik vannak a bevételeik növelésére, illetve a munkatársak pályán-tartására. Továbbá megkérdezzük vendégeinket, hogy szerintük mi ma a múzeumok feladata, szerepe, hogyan tudnak bekapcsolódni a település és lakóinak életébe és hogy látják, mitől lesz sikeres egy kiállítás, egy múzeumi rendezvény.

 

 

A sajtós kollégáknak Budapestről sajtóbuszt indítanak, melyre a Liliom utcai parkolóházból (Budapest, Liliom u. 43-45, 1094) lehet felszállni 11:30-kor. Tekintettel, hogy a busz férőhelye korlátozott, kérjük minél előbb jelezzék utazási szándékukat az info@oroksegintezet.hu címen!

 

A helyszín befogadóképességére való tekintettel a rendezvény regisztrációköteles. Részvételi szándékukat kérjük, 2019. október 30. 12:00-ig jelezzék az info@oroksegintezet.hu e-mail címen.