EN facebook

A szerelem természete – művészetterápiás kurzus és párkapcsolati előadás Valentin napja alkalmából a Galántai Honismereti Múzeumban

PROGRAMAJÁNLÓ

A Galántai Honismereti Múzeum ismét különleges programokkal készül a közelgő Valentin napra. Az Üvegtársak című aktuális kiállítás kísérőrendezvényeiként 2024. február 10-én művészetterápiás kurzus, február 17-én pedig a szerelmi kapcsolatok változásiról szóló előadásra várják mindazokat, akik a Valentin nap alkalmából elmélyülésre, önismeretre vágynak.

 

Művészetterápiás kurzus

 

A Lelki béke című workshopon a művészetterápia módszereinek köszönhetően megpihennek és erőt is merítenek a résztvevők. „A művészetnek ereje van. A művészet gyógyít" – vallja a kurzust vezető arteterapeuta, Ing. Dagmar Polievková. A kurzust elsősorban azoknak ajánlja, akik egy nehéz időszak után szeretnének erőt meríteni, akik szeretnének egy kis időt saját magukkal eltölteni, akik szeretnének egy kicsit megpihenni s mindezt egy különleges élmény segítségével. A programra 2024. február 10-én, szombaton 17:00 órától kerül sor.

 

Előzetes jelentkezés szükséges ezen a jelentkezési lapon, vagy a múzeum egyéb elérhetőségein (telefonon, e-mailben). Részvételi díj: 25€.

 

A szerelem természete

 

A szerelem természete címmel tart előadást Dr. Poór Judit párkapcsolati tanácsadó 2024. február 17-én, szombaton 17:00 órától. „A szerelem leköveti az életünk változásait: mire vágyunk, kire vágyunk, kik vagyunk egy szerelemben. Maga a szerelmi kapcsolat is változik. Ezekről a változásokról lesz szó az est folyamán, illetve arról, milyen buktatói vannak a változásnak és hogyan lehet megőrizni azt a csodát, amit a szerelmi kapcsolódás ad, mindezt női és párterápiás nézőpontból” – fogalmaz Dr. Poór Judit, párkapcsolati szakértő, intimitás coach.

 

A résztvevők száma korlátozott, ezért javasoljuk a regisztrációt ezen a jelentkezési lapon, vagy a múzeum egyéb elérhetőségein (telefonon, e-mailben). Belépő 10€.

 

Randevú a múzeumban

 

„A művészetnek gyógyító ereje van és a szerelem törékeny, mint az üveg -- ezek voltak azok az alapgondolatok, amik elindítottak az Randevú a múzeumban idei programjainak szervezésében. Ezek a motívumok kapcsolják össze a workshopot és az előadást a kiállítással – teszi hozzá Pukkai Judit, a program szervezője. – Ragaszkodtunk ahhoz, hogy mindkét program a kiállítótérben legyen közvetlenül a műalkotások közelében, hiszen Molnár Zsuzsa Lili figuratív dekorációs tárgyainak alkotási folyamatát is meghatározta egy terápiás folyamat. Fontos ez a fajta kapcsolódás. Dimény Luca alkotásai is kivételesek a tükröződéseivel, a történeti tárgyaknak is különleges kisugárzásuk van.”

 

 

A Galántai Honismereti Múzeumban szeretettel várják az azokat, akik Valentin nap alkalmából is az elmélyülésre és önismeretre biztató programokat keresik. A Lelki béke című művészetterápiás kurzusra február 10-én, A szerelem

természete című előadásra február 17-én kerül sor. Mindkét program 17:00-kor kezdődik.

 

 

Bővebb tájékoztatás a múzeum honlapján és a közösségi hálón található.

gyűjtemény, képzőművészet, kiállítás, kortárs, múzeumandragógia, tárgy
2022-08-04 17:00
emlékezet, építészet, gyarapodás, gyűjtemény, ipari örökség, kiállítás, látogató
2022-03-15 07:00
emlékezet, gyűjtemény, helytörténet, ipari örökség, kiállítás, látogató, programajánló, technika
2021-09-06 07:00