EN facebook

A digitális kulturális örökség reprezentációja – szakmai délelőtt a Magyar Nemzeti Múzeumban – 2023. november 2.

FELHÍVÁS

2023-10-13 07:00

A 2023. november 2-3. között megrendezésre kerülő Europeana Aggregators’ Forumhoz kapcsolódóan a hazai aggregátorok nyitó eseményt tartanak 2023. november 2-án Aggregátorok napja. A digitális kulturális örökség hazai és európai szolgáltatói címmel. A délelőtti rendezvénynek a Magyar Nemzeti Múzeum Díszterme ad helyet.

A Magyar Nemzeti Múzeum, a DigiPhil és a Forum Hungaricum által közösen szervezett rendezvényre ellátogatók megismerkedhetnek a hazai aggregátorokkal és szolgáltatásaikkal, s kapcsolatot építhetnek a megjelent hazai közgyűjtemények tartalomszolgáltató intézményeinek képviselőivel. A téma szakértői által tartott inspiráló, kreatív és gondolatébresztő prezentációkon keresztül nemzetközi kontextusban kerül bemutatásra a hazai, illetve az európai digitális kulturális örökség és megőrzésének jelenlegi helyzete.

A délelőtt során a MuseuMap – a Magyar Nemzeti Múzeum aggregációs szolgáltatása – is bemutatkozik. A 2016 óta működő portál, 2019-ben lett az Europeana akkreditált partnere, azóta aktív résztvevője az eseményeinek.

Várjuk az érdeklődőket a múzeumi szférából és a kulturális szféra egyéb területeiről.

 

Az eseményt megnyitja Dr. Hammerstein Judit, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese.

 

 

Szervezők:
MNM OMMIK, DigiPhil, Forum Hungaricum

 

Időpont: 2023. november 2., délelőtt
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem
1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

 

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Határidő: 2023. október. 25.

 

REGISZTRÁCIÓ ITT