EN facebook

A boldogság szigetei - Best of Esterházy Art Award kiállítás Berlinben

KIÁLLÍTÁS

2021-07-09 20:00
A NOW Esterhazy Contemporary és a Collegium Hungaricum Berlin (CHB) kiállítása fiatal magyar kortárs művészek munkáiból kínál válogatást az idén először, hosszú idő után végre valós térben megvalósuló tárlaton.
 

A karantén alatt érezhetővé vált: mindannyian szigetek vagyunk. Egyedül, magunkra maradva, körülöttünk a végtelen óceán. Sok művész számára éppen ez az állapot jelenti a normalitást. Legtöbben már a világjárványt megelőzően is állandó homeoffice-ban dolgoztak, saját művészetük bűvkörében, önmagukért és önmaguknak munkálkodva.

 

Társadalmunk a művészek effajta életmódját nem korlátozásnak tartja, inkább önmegvalósításként könyveli el.


Az utóbbi hónapok történései valójában arra mutattak rá, hogy a társadalomtól való elzárkózás akár pozitív hatással is lehet az egyénre, sőt, utat nyithat akár a boldogság felé is. A Boldogság szigetei című kiállítás ezt a dinamikát járja körül hat kortárs alkotó szemszögéből.

 

Kiállító művészek:
Csató József, Makai Mira Dalma, Nagy Imre, Nemes Márton, Puklus Péter, Tranker Kata

 

Kurátor:
Vitus Weh | NOW Esterhazy Contemporary

 

A kiállítás helyszíne:
Collegium Hungaricum Berlin
(Dorotheenstraße 12, 10117 Berlin)

 

Sajtókapcsolat:

Petró Zsuzska
Képzőművészet és kommunikáció
petro@hungaricum.de

 

A belépés ingyenes!

 


A kiállító művészek közül korábban többen elnyerték az Esterházy Művészeti Díjat.

 

A Collegium Hungaricum Berlin 1924 óta a magyar kultúra és tudomány legfontosabb közvetítője Németországban. Ma interdiszciplináris kulturális, művészeti és szellemi színtérként működik.


A CHB a külföldimagyarkulturálisintézetekhálózatánakrészeés a EUNIC Berlin klaszterénekalapítótagja.

 

Az Esterházy Magánalapítványok az Esterházy-család több évszázados mecénási és műgyűjtői hagyományait elevenítik fel. A NOW – Esterhazy Contemporary keretében a kortárs művészetet támogatják. Tevékenységük egyik fontos láncszeme a 2009-ben megalapított Esterházy Művészeti Díj odaítélése, melynek célja tehetséges fiatal magyar művészek felkarolása, a kortárs képzőművészet és a nemzetközi párbeszéd támogatása. A 2021-es Esterházy Művészeti Díj döntőbe jutott művészeinek alkotásaiból szervezett kiállítás 2021 decembere és 2022 februárja között lesz látható a budapesti Ludwig Múzeumban.

 

„Az Esterházy Art Award célja a fiatal, magyar képzőművészek támogatása. A díjidőközben a kortárs képzőművészeti szcéna legmérvadóbb elismerésévé nőtte ki magát, a díjra jelölés számtalan művésznél egyben a nemzetközi karrier kezdetét is jelenti. Bűszkék vagyunk erre a tényre és szeretnénk a jövőben is hathatósan támogatni a fiatalművészeket.“ – nyilatkozta Dr. Ottrubay István, az Esterházy Alapítványok igazgatóságitagja

 

 

Borítóképen:

Makai Mira Dalma szobrai;

kép forrása: papageno.hu

díj, képzőművészet, kiállítás, kortárs
2019-07-13 18:00
felhívás, képzőművészet, kortárs, külföld, műhely, pályázat
2021-04-02 15:00
díj, képzőművészet, kortárs
2017-12-15 15:00