EN facebook

A Balaton mesés tájain át a vadregényes Viharsarokig

Nyári Múzeumtúrák a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesülettel és a Mozaik Múzeumtúrával

2018-07-22 00:00

Barangolás a Balaton-parti villák fényűző világában, hajókázás a magyar tengeren, látogatás egy egyedülálló óragyűjteményben, és ismerkedés a viharsarki megyeszékhellyel: számtalan rejtett kincset fedezhet fel a Mozaik Múzeumtúra és a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület közösen szervezett városi kulturális sétáin minden lelkes kiránduló és múzeumbarát! A kirándulásokon túravezető segítségével ismerkedhetnek hazánk értékeivel a résztvevők.

 

Fotó: Tihany, Bencés Apátsági Múzeum

 

A következő Múzeumtúrát augusztus 3-án, pénteken rendezik. Ekkor Tihanyba látogathatnak el a kultúra kedvelői, ahol ehetőség lesz megtekinteni a KOGART kiállítások tihanyi tárlatait, s természetesen a bencés Főapátság látogatása sem marad el! A pazar programot kétórás hajókirándulás zárja a tavon, melynek a végén a tavat átszelve Balatonszemes kikötőjébe érkeznek a résztvevők.

 

Fotó: Kiskunszállás, Órák Háza

 

A harmadik Múzeumtúra helyszíne talán a legismeretlenebb mind közül: egy kiskunsági faluba, Kunszállásra érkezik a túra augusztus 23-án, csütörtökön. A résztvevők itt megtekinthetik a Dr. Gyöngyösi Mátyás Helytörténeti Gyűjteményt, Hatvani Béla magángyűjteményét, az Órák Házát, melyben hétszáznál is több fali-, bútor-, asztali, ébresztő, úti, zseb- és karórát lehet megnézni!

 

 

Fotó: Békéscsaba

 

Az utolsó Múzeumtúra alkalmával a Viharsarok megyeszékhelyére, Békéscsabára lehet ellátogatni augusztus 28-án, kedden. A belvárosi sétát követően az igazán különleges helyszínen, egy középiskolában működő Boltmúzeumot lesz lehetőség megnézni, de az Élővíz-csatorna gátján létesült Turisztikai Főpályaudvar sem marad ki a kirándulás programjából.

 

A nyári Múzeumtúrákról bővebb információk a Mozaik Múzeumtúra hivatalos weboldalán és Facebook oldalán találhatóak.


A Mozaik Múzeumtúra program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.