EN facebook

A bajai múzeum új kisfilmje is a városba hív

PROGRAMAJÁNLÓ

2020-07-25 15:00

Az Év Múzeuma 2020 díj jelöltje, a Türr István Múzeum új kisfilmet készített: a videó forgatókönyvét, a zenét, a dalszöveget is az intézmény egyik munkatársa írta és szerezte, a jeleneteket a bajai múzeum kiállítóhelyein forgatták, a múzeum munkatársai és gyermekeik zenéltek, énekeltek és szerepeltek a filmben. A közönséget ezzel is invitálják a Duna menti városba, a bajai Múzeumok Éjszakájára, 2020. szeptember 5-ére.

 

A kisfilm, Az Év Múzeuma 2020 díj jelöltje, a Türr István Múzeum bemutatkozó filmje, a 2020-as Múzeumok Éjszakájára készült:

 

 

A Türr István Múzeum szeretettel várja látogatóit 2020. szeptember 5-én a Múzeumok Éjszakáján Baján. A bajai  Múzeumok Éjszakája 2020 rendezvény szeptember 5-én 18-24 óra között 6 órán át hat helyszínen 26 féle kulturális, kulináris programmal: új kiállításokkal, szakmai tárlatvezetésekkel, Bauhaus-esttel, bácskai népi viseletbemutatóval, filmvetítésekkel, jazzkoncerttel, élőszavas népmesemondókkal, múzeumi kávéházzal, játékműhellyel, kerti planetáriummal, bunyevác konyhával és bácskai borkóstolóval, a helyszíneinket összekötő kisvonat-járattal várja a látogatókat.

 

Úgy hisszük, hogy a Türr István Múzeumban őrzött, közös tárgyi és szellemi kulturális örökségünk olyan forrás, amely különleges értéket hordoz, mert közös múltunkból, elődeink tapasztalataiból, gyakorlatias gondolkodásából, szellemi erejükből, lelki gazdagságukból, tárgyaik szépségéből ma is meríthetünk, tanulhatunk. Szeretnénk ezt a tudást, élményt és tapasztalatot minden hozzánk látogatónak tovább ajándékozni a bácskai Örökségszállóban, Baján.

állományvédelem, helytörténet, kiállítás
2017-10-28 14:19