MuseumDigit 2019-ben is!

MNM Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ
2019-10-14 09:00

Elindult a regisztráció az idei MuseumDigitre: kedvezményes árú early bird és diákjegyek kaphatók

 

Az idén hetedik alkalommal november 26-27-én kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Múzeumban a MuseumDigit konferencia, a régió kiemelt szakmai rendezvénye a jövő múzeumáról, a digitális kor kihívásairól és lehetőségeiről.

 

Az Magyar Nemzeti Múzeum OMMIK (Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ) által rendezett kétnapos rendezvény fókuszában a digitalizáció és a digitális trendek állnak. Szó lesz a mesterséges intelligencia és Big Data nyújtotta lehetőségekről a múzeumban, emellett idén külön szekciót kap az inkluzív múzeum, az esélyegyenlőség és digitális kompetencia. A témákat élvonalbeli nemzetközi projektek és sikeres stratégiák mentén mutatják be a külföldi és hazai előadók.

 

 

Köztük lesz Jerzy Gawronski, az Amszterdami Egyetem régészprofesszora, a Below the Surface projekt szakmai vezetője. A város egyik metróvonalának bővítésekor több mint 700 000 lelet kerül felszínre, ebből a Rokin metróállomáson 9500-at ki is állítanak. A projekt honlapján nemcsak a szakmai munkálatok titkaiba és a városlakók tárgyakba foglalt történetébe kapunk betekintést, hanem saját kiállításunkat is összeállíthatjuk.

 

Angie Judge, a látogatói viselkedést elemző Dexibit alapítója, aki a mesterséges intelligencia és a Big Data erejével segít a múzeumoknak elérni a közönséget és sikeressé tenni a kiállításokat.

 

Kómár Éva, az MNM OMMIK Digitalizálási és Tartalomfejlesztési Csoportjának vezetője a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia (KDS) kapcsán ad elő, Répászky Lipót, a NAVA ügyvezető igazgatója pedig a tanuló algoritmusok világába vezet be.

 

Az angol nyelvű előadásokat szinkrontolmácsolással hallgathatják a résztvevők. Regisztrálni a MuseumDigit konferencia oldalán lehet. Early bird jegyek 8000 forintos áron kaphatók.

 

A konferenciát szervező OMMIK számára fontos, hogy a jövő muzeológus generációja is jelen legyen, ezért a diákok kedvezményes áron vásárolhatnak jegyet.

 

További információ >>
Esemény >>