Türk Péter - Minden nem látszik

KÖNYVBEMUTATÓ

Ludwig Múzeum
2018-12-05 18:00

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum szeretettel meghívja Önt a művész életmű-kiállítása kapcsán megjelent Türk Péter - Minden nem látszik című kötet bemutatójára. 

Időpont: 2018. december 6. 17.00 óra

Helyszín: a Ludwig Múzeum 2. emeleti könyvtára. 

A kötetet bemutatják: Andrási Gábor, Faa Balázs, Nárai Szilvia, Százados László

A beszélgetést vezeti: Horányi Attila

 

A hiánypótló kötet a kiállítás anyagán alapul, de több is annál: az itt olvasható, többségükben először publikált szövegek különböző irányokból közelítik meg Türk művészetét. Százados László az életmű értelmezésének, feldolgozásának nehézségeiről és eredményeiről számol be, Peternák Miklós Türk Péter különleges képalkotási technikáiról ír, míg Andrási Gábor a balatonszepezdi kert jelentőségét, egzisztenciális élményét tárja fel írásában.
A korábban szakdolgozatukat Türk munkásságáról író Nárai Szilvia és Tóth Zsuzsanna a művész megtérés előtti, illetve utáni életművét elemzik behatóan, részletesen kitérve az egyes művekre, műcsoportokra, végül Faa Balázs vizsgálja a művész utolsó korszakát, az ún. téglaképeket. A kötet most először közli Türk Péter saját írásait is, amelyek többsége ‒ pályázatokhoz készült tervek, illetve beszámolók ‒ nem a publikálás szándékával született, ám a művész igényességének köszönhetően olyan fontos, átgondolt és kiérlelt szövegek, amelyek megvilágítják a művek mélyén rejlő szándékokat, alkotójuk elképzeléseit. Ezt egészíti ki két interjú a művésszel, illetve egy beszélgetés Beke Lászlóval, aki a pályakezdéstől fogva figyelemmel kísérte és támogatta Türk Péter munkásságát. A kötetet a kiállított anyagokra és a művész életművére vonatkozó apparátus zárja.

 

A kötet a bemutató alkalmából kedvezményes, 5000 Ft-os áron vásárolható meg.

képzőművészet, kiállítás, múzeumtörténet, programajánló
2018-12-05 12:30
digitalizáció, kiadvány, művészettörténet
2018-11-30 08:00

Legnépszerűbb cikkek

látogató, múzeumtörténet, téma, állapot
2018-03-12 19:00
helytörténet, régészet
2018-12-15 09:00
fénykép, helytörténet, restaurátor, állományvédelem
2019-01-10 16:00