EN facebook

Kommunikáció a közönséggel - konfliktuskezelő tréning

MÚZEUMPEDAGÓGIAI SZAKMAI NAP

Lehet-e konfliktusokkal együtt élni? Vagy éppen konfliktusok nélkül élni? Az élet konfliktusai miként sétálnak be velünk a munkahelyünkre, vagy éppen a munkahelyi konfliktusok hogyan kúsznak be a párkapcsolatainkba, vagy a gyermeknevelésbe? A konfliktusforrások miként törnek fel a munkánkban? Mi is valójában a konfliktus? Mi a dinamikája? Hogyan lehet értelmezni a kezelést? Milyen okok vannak a konfliktusok hátterében? Hogyan vagyok képes segíteni önmagamnak? Mire fókuszáljak, ha nehéz a megoldás útjának kialakítása?

Konfliktus megoldási próbálkozásaink egy hozott gyermekkori- és családi mintából származnak, ami azt eredményezheti a magánéleten kívüli konfliktusainkban, hogy nem látunk rá más opciókból az adott „konfliktus-forrásainkra". Ehhez nem elég a reális gondolkodásunk. A különböző szempontú rálátáshoz egy fókuszáló képesség is
szükségeltetik, amit ma a világháló elkezdett leépíteni az emberekben a gyors reakciókkal, pillanat alatt átváltó képvilággal. Döbbenet, de az állatvilágban is átalakulóban van ez az ösztönkészlet! Nos, erről majd szóban mesélek és arról is, hogy nekik milyen konfliktusaik vannak egymással, miként módosul a viselkedésük és a reakcióik nem
adekvát válaszai. De visszatérve az emberi világra, ha ez a képesség nincs jelen, akkor minden helyzetet háborúnak fog fel a pszichés észlelésünk, ami ahhoz vezet, hogy azonnal a védekező mechanizmusok kapcsolnak be bennünk, amit a másik ember támadásnak fog felfogni. Az ő része pedig az lesz, hogy visszatámad, így elindul a konfliktus-mókuskerék, amely érzelmi zuhatagokat indít el. Ez mit eredményez a piacon és a szolgáltatási struktúrákban? Negatív reklámot, elégedetlen ügyfeleket és követelőző, „nekik ez jár” látogatókat.

A konfliktusok egy „kémiai hálózatot” képesek körénk kialakítani, amit mi nem érzünk. Vagyis ha tele vagyunk feloldhatatlan, elfojtott érzelmekkel, amelyeket a konfliktusok generáltak, mi nyugtalanabbul alszunk, a környezetünk meg valami „furit” fog rajtunk, bennünk észlelni. Ezt tudattalan módon visszajelzi és az hatással lesz ránk.

egyedi és különleges dolgokkal lehet majd találkozni a tréningen, amiben lesznek mini-előadások, amely a tudást, megértést és az önismeretet fogja segíteni és mellette tréningmódszerekkel dolgozunk a helyszínen, ami különböző téma köré szerveződő témákat, struktúrákat fog feldolgozni.

 


Konfliktuskezelő tréning
Múzeumpedagógiai szakmai nap a Magyar Természettudományi Múzeumban 2018. július 10. 10.00-től 17.00-ig
A tréninget Pólus Enikő, mentálhigiénés szakember vezeti.

A program ingyenes, de regisztrációt kérünk az alábbi linken:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdHZT1Muap79cC5lvgIDwnaI0fkTVxh6AbgXCgRWmJl5bNXcQ/viewform
És ha van olyan konkrét eset, amit szeretnétek előzetesen megosztani a trénerünkkel, akkor azt röviden írjátok le.

felhívás, konferencia, téma
2018-05-09 08:34
irodalom, képzőművészet, kiállítás, kortárs
2018-07-05 12:00
digitalizáció, látogató
2017-12-18 09:25