EN facebook

Az eddigi legnagyobb Christian Dior retrospektív kiállítás

LONDON

2018-07-07 12:00

Az eddigi legnagyobb szabású brit kiállítást rendezik meg a legendás francia divattervező, Christian Dior munkásságáról jövőre a londoni Viktória és Albert Múzeumban (V&A)

 

A Christian Dior: Designer of Dreams (Christian Dior: álmok tervezője) című kiállítás visszatekint a Dior-divatház történetére és bemutatja hatását a francia divat világára.


    A V&A egy tavaly Párizsban megrendezett kiállítás nyomán szervezi meg saját tárlatát. A francia anyagot egy új szekcióval bővítik, amely Dior brit kultúrára gyakorolt hatásával foglalkozik.
    Oriole Cullen, a V&A illetékes igazgatója szerint a kiállítás "a Dior-divatház maradandó hatását és Dior Angliához fűződő kapcsolatait ünnepli majd".

 

 

 

Egy vázlat az1950 őszi-téli divattervekhez. © Christian Dior.

 


    Dior a brit építészet és kertművészet nagy csodálója volt. A Nagy-Britanniához fűződő kapcsolata a negyvenes évek végén kezdődött, akkor tartotta meg ugyanis első brit divatbemutatóját a Savoy Hotelben.
    A múzeum felidézi azt a Dior-bemutatót is, amelyet a divattervező 1954-ben tartott az Oxford melletti Blenheim-palotában.
    A kiállításon több mint 500 tárgyat, köztük a tervező vázlatait és divatfotóit is láthatja a közönség. De több mint 200 egyedi ruhakölteményt is bemutatnak, egyebek mellett azt a ruhát is, amelyet Margit hercegnő viselt 21. születésnapján.
    A tárlat rendezői arra is kitérnek, hogy Dior követői, mint John Galliano vagy Maria Grazia Chiuri hogyan folytatták a divatcézár örökségét.

 

    A kiállítás 2019. február 2-án nyílik meg és július 14-ig lesz látogatható.

 

A nyitóképen Christian Dior  Sylvie modellel, 1948 körül. (Christian Dior.jóvoltából)

design, kiállítás, művészet
2017-09-29 18:00
képzőművészet, kiállítás
2018-07-04 18:00
irodalom, képzőművészet, kiállítás, kortárs
2018-07-05 12:00