Múzeumi tárgy lett: Breuer Marcell gránit tárgyalóasztala

Miközben Amerika egyik sztárépítésze volt, akinek a New York-i Metropolitan Museum még életében retrospektív kiállítást rendezett, Breuer Marcell nevét itthon alig ismerjük. Ezen szeretne változtatni az Iparművészeti Múzeum Breuer újra itthon című, 2017. június 11-ig látogatható tárlata, melynek fókuszában a világhírű magyar építész és dizájner New York-i irodájának háromszáz kilós tömör gránit tárgyalóasztala áll. Az asztal a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Értéktár programjának köszönhetően tavaly ősszel érkezett a múzeumba.
Videó küldése e-mail:

Frissen vásárolt műtárgyak, több mint fél millió érdeklődő

ÉRTÉKTÁR

Csaknem 650 ezer érdeklődő látta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Értéktár programjában megvásárolt és az ország különböző múzeumaiban elhelyezett műtárgyakat 2015 januárja óta - közölte a...

2017. január 01. MTI

Milyen műtárgyakra, mennyit költött eddig az MNB Értéktár Program?

MŰTÁRGYVÁSÁRLÁS

Összesen csaknem 8,7 milliárd forintért vásárolt műtárgyakat az elmúlt másfél évben a Magyar Nemzeti Bank, köztük Tiziano, Munkácsy, Gulácsy remekműveit, fegyver- és érmegyűjteményt.

2015. július 07. Magyar Múzeumok Online

Mit támogat a Magyar Nemzeti Bank? Péterváry-gyűjtemény

MŰTÁRGYVÁSÁRLÁS

Egy példa: hogyan támogatta a Magyar Nemzeti Bank Értéktár-programja a Péterváry-gyűjtemény megvásárlását? Az értékes fegyveranyag már látható a Dobó István Vármúzeumban.

2015. július 07. Berecz Mátyás

1   |  2   |  3   |  4   |  5     következő     »