A laptop mint műtárgy

KIÁLLÍTÁS-ELŐREJELZÉS

Ki az, aki legalább egyszer ne simogatta volna meg vagy éppenséggel ne akarta volna szétverni a laptopját? RESTART kiállítás Szentendrén!

Magyar Múzeumok Online 2017-03-22 12:00
Cikk küldése e-mail:

 

Korunk fétise a számítógép, ami életünk nélkülözhetetlennek tűnő, meghatározó része lett. Magán- és közéletünk, munkánk és kapcsolataink lettek e rejtélyesen bonyolult szerkezet függvényévé.

De mennyire szolgál ki minket és ennyire legyünk vele/tőle kiszolgáltatottak?

 

Évekkel ezelőtt Fekete János művészetkedvelő szentendrei polgár ösztönzésére remek játékba kezdett néhány szentendrei képző- és iparművész: használaton kívüli laptopjaiból készítettek műalkotásokat – ki-ki saját stílusa, habitusa szerint. Az alkotók és a művek száma azóta csak nőtt, napjainkra a szentendrei művészek majd minden korosztálya, irányzata megtalálható a kiállítás résztvevői között.

A RESTART kiállítói: Aknay János, Almási Gertrud, Asszonyi Tamás, Baksai József, Bálint Ildikó, Barakonyi Zsombor, Bihon Győző, Bojtor Verabella, Borsódy Eszter, ef Zámbó István, Farkas Zsófi, Fekete János, Fe Lugossy László, Gulyás Andrea, Jávor Piroska, Kemény Zoltán, Krizbai Alex, Lukoviczky Endre, Orbán Attila, Pacsika Rudolf, Paraszkay György, Pistyúr Imre, Regős Anna, Regős István, Szabó Tamás, Tímár Gergő, Verebélyi Dia, Vinkler Zsuzsi, Závodszky Ferenc. Ráadásként pedig számítógép-alkatrészek felhasználásával készült  ékszereket is láthatunk majd.

A látványos műtárgyakban egy valami közös: a játék öröme.

 

Megnyitó: 2017. március 23-án 18 órakor

Barcsay Múzeum, 2000 Szentendre, Dumtsa Jenő utca 10.

Kurátor: Rappai Zsuzsa művészettörténész

A kiállítás 2017. május 7-ig látható, (keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között)

Mindenkinek ismerős dolgok

BESZÉD

A „Mindenkinek ismerős dolgok” a Budapesti Metropolitan Lab és a Néprajzi Múzeum részvételi kutatásának eredménye. A kiállítást az egyik résztvevő, Hermann Júlia nyitotta meg – roppant személyes és közvetlen...

2017. február 02. Hermann Júlia

20/20 Digitális múzeumi látcső. Lásd tisztán a gyűjteményeinket!

DIGITALIZÁCIÓ

3D-modellek az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet műtárgyaiból.

2015. május 05. Szabó Attila

Új ereklye-, érték- és képtár

BERUHÁZÁS

Új ereklye-, érték- és képtárral, valamint tantermekkel gazdagodott a nyíregyházi Jósa András Múzeum, amely több mint 80 millió forintot költhetett a fejlesztésre.

2015. február 02. MTI - MMO
 
Baselitz. Újrajátszott múlt
 
A lengyel ulánusok a Jósa András Múzeumban
    Muzeumok.hu Rss betöltése...