©2011 magyarmuzeumok.hu Minden jog fenntartva.

Felhívás a Balázsy Ágnes-díj adományozására


A restaurátori munka nélkül elképzelhetetlen a múzeumok élete. Figyeljünk jobban oda kiváló szakembereinkre, és jelöljük őket a Balázsy Ágnes-díjra!

Szerző: Pulszky Társaság – MME | Forrás: | 2015-10-19 11:45:27

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület ezúton meghirdeti a kiemelkedő szakmai életút elismeréseként adható Balázsy Ágnes-díjat, a jelentős eredményt felmutató restaurátor szakemberek számára.

A díj annak a restaurátornak adható, akik irányító, elméleti és gyakorlati munkájával jelentős mértékben hozzájárult a magyar műkincsállomány megmentéséhez, a múzeumokban őrzött tudás széleskörű társadalmi népszerűsítéséhez.

Társaságunk a múzeumi szakemberek vagy közösségek javaslatára, az erre a célra létrehozott kuratórium döntése alapján határoz a díj odaítéléséről. A díj átadására a Nemzeti Múzeumban megrendezésre kerülő Nemzetközi Restaurátor Konferencián, 2015. novemberében kerül sor.

A felterjesztéseket 2015. október 31-ig a Pulszky Társaság műtárgyvédelmi tagozat számára kérjük megküldeni egy mellékelt rövid életpálya, tevékenység bemutatásával, megjelent cikkek, tanulmányok jegyzékével, esetleg fotókkal stb. bemutatni a jelöltet, a következő címre: papp.kingaeniko@gmail.com.

További információ Papp Kinga műtárgyvédelmi tagozat vezetőjétől kérhető (tel: 30/914-8932)

 

Kapcsolódó cikkek:
Kié legyen a Balázsy Ágnes-díj?
Jelölj restaurátort!
Gombás Ágnes az idei Balázsy Ágnes-díj kitüntetettje

Cimkék:
díj

    Muzeumok.hu Rss betöltése...