Felhívás a Balázsy Ágnes-díj adományozására

ELISMERÉS

A restaurátori munka nélkül elképzelhetetlen a múzeumok élete. Figyeljünk jobban oda kiváló szakembereinkre, és jelöljük őket a Balázsy Ágnes-díjra!

Pulszky Társaság – MME 2015-10-19 11:45
Cikk küldése e-mail:

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület ezúton meghirdeti a kiemelkedő szakmai életút elismeréseként adható Balázsy Ágnes-díjat, a jelentős eredményt felmutató restaurátor szakemberek számára.

A díj annak a restaurátornak adható, akik irányító, elméleti és gyakorlati munkájával jelentős mértékben hozzájárult a magyar műkincsállomány megmentéséhez, a múzeumokban őrzött tudás széleskörű társadalmi népszerűsítéséhez.

Társaságunk a múzeumi szakemberek vagy közösségek javaslatára, az erre a célra létrehozott kuratórium döntése alapján határoz a díj odaítéléséről. A díj átadására a Nemzeti Múzeumban megrendezésre kerülő Nemzetközi Restaurátor Konferencián, 2015. novemberében kerül sor.

A felterjesztéseket 2015. október 31-ig a Pulszky Társaság műtárgyvédelmi tagozat számára kérjük megküldeni egy mellékelt rövid életpálya, tevékenység bemutatásával, megjelent cikkek, tanulmányok jegyzékével, esetleg fotókkal stb. bemutatni a jelöltet, a következő címre: papp.kingaeniko@gmail.com.

További információ Papp Kinga műtárgyvédelmi tagozat vezetőjétől kérhető (tel: 30/914-8932)

 

Gombás Ágnes az idei Balázsy Ágnes-díj kitüntetettje

DÍJ

Szendrőiné Gombás Ágnesnek, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főrestaurátornak ítélte a Pulszky Társaság Műtárgyvédelmi bizottsága az idei Balázsy Ágnes-díjat.

2014. november 11. Magyar Múzeumok Online

Jelölj restaurátort!

DÍJ

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület ezúton meghirdette a kiemelkedő restaurátori szakmai életút elismeréseként adható Balázsy Ágnes-díjat.

2014. augusztus 08. Pulszky Társaság – MME

Kié legyen a Balázsy Ágnes-díj?

FELHÍVÁS

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület ezúton meghirdeti a kiemelkedő szakmai életút elismeréseként adható Balázsy Ágnes-díjat, a jelentős eredményt felmutató restaurátor szakemberek...

2013. október 10. Magyar Múzeumok Online
 
Baselitz. Újrajátszott múlt
 
A lengyel ulánusok a Jósa András Múzeumban
    Muzeumok.hu Rss betöltése...