Gombás Ágnes az idei Balázsy Ágnes-díj kitüntetettje

DÍJ

Szendrőiné Gombás Ágnesnek, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főrestaurátornak ítélte a Pulszky Társaság Műtárgyvédelmi bizottsága az idei Balázsy Ágnes-díjat.

Magyar Múzeumok Online 2014-11-14 10:10
Cikk küldése e-mail:

Az elismerést Dr. Cseri Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára és Dr. Deme Péter, a Pulszky Társaság elnöke adta át a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében rendezett Budapesti Nemzetközi Restaurátor Konferencián.

Gombás Ágnes 1976-től dolgozik a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, 1996 óta az intézmény Restaurátor Osztályának vezetőjeként. Munkája során több tízezer műtárgy konzerválását, restaurálását, preventív védelmét látta el a legmagasabb szakmai és etikai elvárásoknak megfelelően. Gyakorló és kutató restaurátori tevékenysége mellett oktatóként az utánpótlás-képzésben is aktívan részt vesz.

A Balázsy Ágnes-díjat a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület alapította 2002-ben azzal a céllal, hogy elismerje a magyar műkincsállomány megmentéséhez, a múzeumokban őrzött tudás széleskörű társadalmi népszerűsítéséhez jelentősen hozzájáruló restaurátorok munkáját. A kitüntetés annak a nemzetközi tekintélyű textilrestaurátornak a nevét viseli, aki 2001-ben bekövetkezett haláláig sokat tett a hazai restaurátorszakma elismertetéséért.

A díj a restaurátorból nemzetközi hírű képzőművésszé vált Ézsiás István szobrászművész egyedi alkotása.

Kié legyen a Balázsy Ágnes-díj?

FELHÍVÁS

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület ezúton meghirdeti a kiemelkedő szakmai életút elismeréseként adható Balázsy Ágnes-díjat, a jelentős eredményt felmutató restaurátor szakemberek...

2013. október 10. Magyar Múzeumok Online

Jelölj restaurátort!

DÍJ

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület ezúton meghirdette a kiemelkedő restaurátori szakmai életút elismeréseként adható Balázsy Ágnes-díjat.

2014. augusztus 08. Pulszky Társaság – MME

Sikeres múzeumi menedzsment?

KONFERENCIA

Sikeres múzeumi menedzsment – megvalósult múzeumi fejlesztési projektek tükrében - ez lesz a témája a Pulszky Társaság szakmai konferenciájának.

2014. október 10. Pulszky Társaság – MME
 
A lengyel ulánusok a Jósa András Múzeumban
 
Utolsó felvonás. IV. Károly király koronázása – 1916 a Magyar Nemzeti Múzeumban
    Muzeumok.hu Rss betöltése...