Jelölj restaurátort!

DÍJ

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület ezúton meghirdette a kiemelkedő restaurátori szakmai életút elismeréseként adható Balázsy Ágnes-díjat.

Pulszky Társaság – MME 2014-08-13 10:01
Cikk küldése e-mail:

 A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület ezúton meghirdeti a kiemelkedő szakmai életút elismeréseként adható Balázsy Ágnes-díjat, a jelentős eredményt felmutató restaurátor szakemberek számára.

A díj annak a restaurátornak adható, akik irányító, elméleti és gyakorlati munkájával jelentős mértékben hozzájárult a magyar műkincsállomány megmentéséhez, a múzeumokban őrzött tudás széleskörű társadalmi népszerűsítéséhez.

Társaságunk a múzeumi szakemberek vagy közösségek javaslatára, az erre a célra létrehozott kuratórium döntése alapján határoz a díj odaítéléséről. A díj átadására a Nemzeti Múzeumban megrendezésre kerülő Nemzetközi Restaurátor Konferencián, 2014. novemberében kerül sor.

A felterjesztéseket 2014. szeptember 15-ig a Pulszky Társaság műtárgyvédelmi tagozat számára kérjük megküldeni egy mellékelt rövid életpálya, tevékenység bemutatásával, megjelent cikkek, tanulmányok jegyzékével, esetleg fotókkal stb. bemutatni a jelöltet, a következő címre: papp.kingaeniko@gmail.com.

További információ Papp Kinga műtárgyvédelmi tagozat vezetőjétől kérhető (tel: 30/914-8932).

 

Budapest, 2014. július 15.

dr. Deme Péter
a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület
elnöke

Kié legyen a Balázsy Ágnes-díj?

FELHÍVÁS

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület ezúton meghirdeti a kiemelkedő szakmai életút elismeréseként adható Balázsy Ágnes-díjat, a jelentős eredményt felmutató restaurátor szakemberek...

2013. október 10. Magyar Múzeumok Online

A restaurátorműhely ajtaja kinyílik

Beszélgetés Fábián Mária főrestaurátorral

Fábián Mária több mint húsz éve dolgozik a Néprajzi Múzeumban, bőrrel és textillel foglalkozik. A restaurátorműhelyben beszélgettünk a tárgyakhoz való kötődésről, a megelőző műtárgyvédelem...

2010. augusztus 08. Bódai Zsuzsanna

Az utolsó pillanat

RESTAURÁLÁS

Erdei Gábor restaurátorművész előadása egy gesso technikájú kép megmentéséről a Gödöllői Városi Múzeumban.

2013. szeptember 09. Őriné Nagy Cecília
 
A lengyel ulánusok a Jósa András Múzeumban
 
Utolsó felvonás. IV. Károly király koronázása – 1916 a Magyar Nemzeti Múzeumban
    Muzeumok.hu Rss betöltése...