Futurizmus Itálián kívül?

ELŐADÁS

Günter Berghaus előadása a futurizmus kelet-közép európai tudománytörténetéről pénteken a a Petőfi Irodalmi Múzeum Bártfay-termében.

Magyar Múzeumok Online 2017-05-02 09:20
Cikk küldése e-mail:

 

 

Nacionalizmus, háborúpártiság, dinamizmus – ez a három fogalom juthat először eszünkbe az olasz futurizmusról. Beszélhetünk-e ennek ellenére futurizmusról Itálián kívül? Miként vélekedtek a kérdésről az utóbbi száz év kutatói, különös tekintettel a kelet-közép-európai régióra? Erről tart előadást a Kassák Múzeum meghívását elfogadva Günter Berghaus (University of Bristol, Senior Research Fellow), a futurizmus egyik legjelentősebb nemzetközi kutatója, több monográfia szerzője, tanulmánykötetek és az International Yearbook of Futurism Studies szerkesztője.
Günter Berghaus honlapja ITT érhető el.

Günter Berghaus korábban a Kassák Múzeum Dada Techniques in East-Central Europe (1916-1930) című nemzetközi konferenciáján is tartott előadást, melynek absztraktja itt érhető el.

Az előadás angol nyelvű, ingyenesen látogatható.

 

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum (1053 Budapest Károlyi u. 16., Bártfay-terem)

Időpont: 2017. május 5., (péntek) 16.00–17.15

Göcsej újrafelfedezése az 1930-as években

TUDOMÁNYOS ESTÉK

Tavaly ősszel indított közös előadássorozatot a Göcseji Múzeum és a Zalaegerszegi Televízió. A múzeum Kisfaludi termében régészek, történészek, etnográfusok tartanak vetítéssel egybekötött, Zala megyéhez...

2017. május 05. Magyar Múzeumok Online

Unikumok az Unicről

FELHÍVÁS

A Közlekedési Múzeum megújuló kiállítására készülve elkezdte a Magyarországon igazi ritkaságnak számító békebeli Unic típusú gépkocsi restaurálását, amihez gyűjtést kezdeményeztek!

2017. április 04. Magyar Múzeumok Online

Tűzben született vascsipkék

KIÁLLÍTÁS

A Vaszkó gyűjtemény legszebb darabjaiból nyílt kiállítás a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben.

2017. április 04. Magyar Múzeumok Online
 
Baselitz. Újrajátszott múlt
 
A lengyel ulánusok a Jósa András Múzeumban
    Muzeumok.hu Rss betöltése...