Irodalom a múzeumban, múzeum az irodalomban

PROGRAM

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválról sem hiányozhatnak a múzeumok. A 94. Élő MúzeumCafé ezúttal az irodalom és a múzeum kapcsolatával foglalkozik.

Magyar Múzeumok Online 2017-04-21 12:30
Cikk küldése e-mail:

Mit ad hozzá a híres író vitrinbe tett tolla az azzal írott irodalmi mű elolvasása nyújtotta élményhez? Mit tud tenni egy múzeum „az irodalom” megőrzéséért? És mit kell megőriznie: kéziratot, digitális file-t, fényképet az íróról, a papucsát? És vajon mennyire hasonlít egy múzeum tevékenységéhez az író munkája, aki sokszor maga is pontosan azt teszi, ami a múzeumok alapfeladata: gyűjti, feldolgozza és közzéteszi a múlt ilyen-olyan emlékeit. Martos Gábor a Könyvfesztivál és a MúzeumCafé közös programján ezekről a kérdésekről faggatja vendégeit.

 

Irodalom a múzeumban, múzeum az irodalomban. Élő MúzeumCafé 94.
2017. április 22., szombat, 13:00 óra
Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, Millenáris, B. épület, Hess András terem

A beszélgetés résztvevői: Kalla Zsuzsa irodalomtörténész, a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményi igazgatója,

Závada Pál író és

Gréczi Emőke, a MúzeumCafé főszerkesztője.

Moderátor: Martos Gábor, az Élő MúzeumCafé-beszélgetések szerkesztője.

A programon a részvétel ingyenes. A beszélgetést szokás szerint rögzítik, és az a későbbiekben az interneten megtekinthető lesz a www.muzeumcafe.hu weboldalon.

A kapcsolódó MúzeumCafé szám:

Irodalom másképp

NYÁRI FESZTIVÁL

Az idén 11. alkalommal lesz PIM Nyári Fesztivál, melynek célja, hogy könnyed szórakoztatást nyújtson, lesz koncert, színház, kabaré: vidám, de egyben tartalmas programok kavalkádja jellemzi ezt a három hetet...

2016. július 07. Magyar Múzeumok Online

Kádár

MC54

A MúzeumCafé legújabb, a fő témának megfelelően minden eddiginél pirosabb száma bő terjedelemben foglalkozik a rendszerváltás előtti három évtized múzeumi rendszerének sajátosságaival, kevésbé dokumentált...

2016. november 11. Magyar Múzeumok Online

A MúzeumCafé legújabb száma a „Nemzetit” járja körül

LAP

A kéthavonta megjelenő múzeumi folyóirat legfrissebb száma a heteken belül főigazgatót váltó Magyar Nemzeti Múzeummal foglalkozik!

2016. június 06. Magyar Múzeumok Online
 
Baselitz. Újrajátszott múlt
 
A lengyel ulánusok a Jósa András Múzeumban
    Muzeumok.hu Rss betöltése...