©2011 magyarmuzeumok.hu Minden jog fenntartva.

Kuriózum a meghosszabbított Ország Lili-kiállításban


Performansz, kurátori tárlatvezetés, esti nyitva tartás várja a közönséget a színházi világnap alkalmából a május elsejéig meghosszabbított Ország Lili-kiállításban

Szerző: Magyar Múzeumok Online | Forrás: | 2017-03-20 18:00:20

Március 26-án vasárnap este 19.30-tól, a színházi világnap alkalmából – az Ország Lili életmű-kiállítás ihlette – a LILITh – fekete hold című előadást láthatják az érdeklődők a Magyar Nemzeti Galéria kupolacsarnokában. A Gergye Krisztián Társulat performansza igazi kuriózum, Ország Lili előtt tiszteleg tánccal, bábbal, árnyakkal.

A közönség nem csak nézője az eseményeknek, hanem szereplőkké is válnak Gergye Krisztián és Ország Lili közösen teremtett világában, ahol a képzőművészet a bábművészet és a tánc találkozik. Az előadást megelőzően, 18.00-19.30 között a kiállítás is megtekinthető az előadásra szóló jeggyel, ahol 18.00-19.00 között Kolozsváry Marianna, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést az érdeklődőknek.

Az Árny a kövön. Ország Lili művészete című kiállítás a modern magyar művészet egyik meghatározó egyéniségének az életművét mutatja be. A több mint háromszáz művet felvonultató tárlat eddig még soha nem látott módon – hazai és külföldi analógiákkal Paul Delvaux, Giorgio de Chirico, Vieira da Silva, Toyen, Bálint Endre, Vajda Lajos, és Zoltan Kemeny műveivel párhuzamban szemlélteti a művész látásmódjának alakulását. A kiállításon Ország Lili eredeti elképzelésének megfelelően felépült a Labirintus, benne a több mint ötvendarabos labirintus-sorozattal, mely ebben a teljességében még az 1980-as Ország Lili-emlékkiállításon sem volt látható. Ország Lili alkotásaiból korábban nem láthatott a közönség ilyen nagyszabású, teljes életművet átfogó tárlatot.

További információ: www.mng.hu

Kapcsolódó cikkek:
Magánmitológia képekbe öntve
Körkörös idő
Ország Lili levelezése

Cimkék:

    Muzeumok.hu Rss betöltése...