Kuriózum a meghosszabbított Ország Lili-kiállításban

PROGRAM

Performansz, kurátori tárlatvezetés, esti nyitva tartás várja a közönséget a színházi világnap alkalmából a május elsejéig meghosszabbított Ország Lili-kiállításban

Magyar Múzeumok Online 2017-03-20 18:00
Cikk küldése e-mail:

Március 26-án vasárnap este 19.30-tól, a színházi világnap alkalmából – az Ország Lili életmű-kiállítás ihlette – a LILITh – fekete hold című előadást láthatják az érdeklődők a Magyar Nemzeti Galéria kupolacsarnokában. A Gergye Krisztián Társulat performansza igazi kuriózum, Ország Lili előtt tiszteleg tánccal, bábbal, árnyakkal.

A közönség nem csak nézője az eseményeknek, hanem szereplőkké is válnak Gergye Krisztián és Ország Lili közösen teremtett világában, ahol a képzőművészet a bábművészet és a tánc találkozik. Az előadást megelőzően, 18.00-19.30 között a kiállítás is megtekinthető az előadásra szóló jeggyel, ahol 18.00-19.00 között Kolozsváry Marianna, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést az érdeklődőknek.

Az Árny a kövön. Ország Lili művészete című kiállítás a modern magyar művészet egyik meghatározó egyéniségének az életművét mutatja be. A több mint háromszáz művet felvonultató tárlat eddig még soha nem látott módon – hazai és külföldi analógiákkal Paul Delvaux, Giorgio de Chirico, Vieira da Silva, Toyen, Bálint Endre, Vajda Lajos, és Zoltan Kemeny műveivel párhuzamban szemlélteti a művész látásmódjának alakulását. A kiállításon Ország Lili eredeti elképzelésének megfelelően felépült a Labirintus, benne a több mint ötvendarabos labirintus-sorozattal, mely ebben a teljességében még az 1980-as Ország Lili-emlékkiállításon sem volt látható. Ország Lili alkotásaiból korábban nem láthatott a közönség ilyen nagyszabású, teljes életművet átfogó tárlatot.

További információ: www.mng.hu

Körkörös idő

KIÁLLÍTÁS

Ország Lili életmű-kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában.

2016. december 12. Götz Eszter

Magánmitológia képekbe öntve

KIÁLLÍTÁS

Magányos, női és zsidó gyökerekből táplálkozó pálya a maga teljességében: Ország Lili falai a MODEM-ben.

2013. október 10. Farkas Zsófia – Vágó Mercédesz

Ország Lili levelezése

KÖNYVBEMUTATÓ

A világból a fényeket. Ország Lili levelezése című kötetet ma mutatják be a Nemzeti Galériában.

2017. február 02. Magyar Múzeumok Online
 
Baselitz. Újrajátszott múlt
 
A lengyel ulánusok a Jósa András Múzeumban
    Muzeumok.hu Rss betöltése...