Fotóutcává változik a Nagymező utca a hétvégén

PROGRAMAJÁNLÓ

A fotózást, a fotográfiát kedvelőket várja a II. Budapesti Fotóutca Fesztivállal a Mai Manó Ház és a Capa Központ péntektől vasárnapig a Nagymező utcában.

MTI 2016-04-23 10:45
Cikk küldése e-mail:

A Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz (BTF) kapcsolódó rendezvénysorozat két helyszínen zajlik: a Mai Manó Ház elsősorban a kiállítóterében és közvetlen környezetében várja az érdeklődőket, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ félpályás útlezárással vonul ki az utcára, hét konténerblokkban várja a vendégeket kiállításokkal, virtuális valósággal, annak képképzését bemutató programokkal, pódiumbeszélgetéssel, jelmezes fotózással.

A Capa Központ és a Magyarhangya bemutatja a Robert Mapplethorpe-ról készült Look at the Pictures című dokumentumfilmet. Ez lesz a film premierje, hiszen a Berlinale után először a Fotóutca Fesztiválon láthatja európai közönség.

A központban megtekinthető többek között a 34. Magyar Sajtófotó kiállítás és Eperjesi Ági tárlata, míg a konténertérben a MOME, a Budapesti Metropolitan Egyetem, és a Kaposvári Egyetem fotográfiai szakosainak, valamint az everydaybudapest fotópályázat nyerteseinek kiállítása.

Kipróbálható lesz az Oculus Rift valóságszemüvegre fejlesztett interaktív játék, az érdeklődők többek között mobilfotó, tárgyfotó, Polaroid, és Selfie! workshopokon vehetnek részt, de másfél órán át akár saját kiállításuk is lehet a Capa Központ előtti konténertérben.

A Mai Manó Ház bejáratánál ki lehet próbálni a körtükrészeti nyolcszögvényt, azaz a fényképezőgép ősét, a Napfényműteremben portréfotózás és interaktív bemutató lesz különböző technikákkal, esténként pedig a Mai Manó Ház részleteit bemutató rendhagyó, látványos esti fényfestést tartanak.

A Mai Manó Túrák az idén 122 éves ház történetét idézik fel; a Nagymező utcának ezen a felén Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf, Barabás Lőrinc, valamint Smártonék adnak koncertet.

A fesztivál részletes programja a www.maimano.hu és a www.capacenter.hu honlapokon található meg.

Fotó: Facebook/Fotóutca

 
Baselitz. Újrajátszott múlt
 
A lengyel ulánusok a Jósa András Múzeumban
    Muzeumok.hu Rss betöltése...