Több mint százezren látták!

ZÁRÁS

Több mint százezren látták a Móra Ferenc Múzeum Pompeji-kiállítását, mely vasárnap bezárta kapuit, csak az utolsó hétvégén 4500-nál is több látogató fordult meg a tárlat szegedi helyszínein.

MTI 2017-03-06 11:44
Cikk küldése e-mail:

A bő nyolc hónapig látogatható tárlat a szegedi Móra Ferenc Múzeum második legnépszerűbb, és egyben jegyárbevétel szempontjából a legsikeresebb kiállítása lett, összesen 101 228-an látták. Hozzátette: a közgyűjtemény legtöbb látogatót vonzó tárlata a 2014-es fáraókiállítás volt 114 ezer vendéggel.


A Szegeden három helyszínen megrendezett kiállításra a nápolyi régészeti múzeumból 120 műtárgy érkezett, köztük több nagyméretű szobor és falfestmény, bronz használati tárgyak és kerámiák. A Móra Ferenc Múzeum központi épületében a látogatók megismerhették az ókori város központját, a fórumot, a korabeli házak berendezését, a rómaiak életében fontos szerepet betöltő kertkultúrát. Az érdeklődők képet kaphattak arról, miként pusztította el 79-ben a Vezúv kitörése a települést és hogyan őrizte meg az emlékét a vulkáni hamu és kőtörmelék.


A Fekete házban az ókori Pompejiből és Szombathelyről, az Aquincumból, és a Nemzeti Múzeumból kölcsönzött tárgyak segítségével a kor gasztronómiájával, a gladiátorokkal és a római kori erotikával ismerkedhettek meg a látogatók. Míg a Kass Galériában a rómaiak által barbároknak nevezett népek Szeged körüli életét bemutató régészeti kiállítás volt látható.
A szervezőknek sikerült megállapodni a nápolyi múzeummal, így a tárlat anyagát március végétől a Székesfehérvár melletti Gorsium közönsége láthatja majd.


90 ezren a Pompeji-kiállításon – Valentin-napi ünneplés

PROGRAMAJÁNLÓ

Már 90 ezren látták a szegedi Pompeji-kiállítást: a Móra Ferenc Múzeum tárlata komoly sikernek örvend 2017-ben is. A kerek számot Valentin-napon ünnepli meg az intézmény: február 14-én a szerelmes párok...

2017. február 02. Magyar Múzeumok Online

Prostitúció az ókori Rómában

KIÁLLÍTÁS

A pompeji bordélyok világát a szegedi Pompeji-kiállításon mutatják be. A római-kori prostitúció további titkairól pedig a Határtalan Régészet című magazin legújabb számában olvashatunk.

2016. november 11. Magyar Múzeumok Online
 
Baselitz. Újrajátszott múlt
 
A lengyel ulánusok a Jósa András Múzeumban
    Muzeumok.hu Rss betöltése...