MNM OMMIK
MUZEUM@DIGIT Konferencia - 2016 2016-10-10 12:15

Az elmúlt három évben rendezett MUZEUM@DIGIT Múzeumi Digitalizálási Konferenciák nagy sikerére való tekintettel a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja idén negyedik alkalommal rendezi meg a MUZEUM@DIGIT Konferenciát.

 

 

Az idei rendezvényen nagyobb hangsúlyt kívánunk helyezni a múzeumok és a kreatív ipar kapcsolatára, a névterekre és a digitálisan keletkező kulturális örökségre, míg állandóan megújuló, visszatérő témákról is hallhatnak majd a résztvevők, mint például a digitális múzeumi megoldásokról és az aggregációkról.

 

A konferencián a hivatalos program mellett idén is lehetőség nyílik a múzeumi digitalizálás és informatika területéhez kapcsolódó piaci szereplők tevékenységének megismerésére.

Emellett idén a konferencia harmadik napján (november 24-én) workshopot is szervezünk a műtárgyfotózásról és a 3D szkennelésről, illetve a 3D nyomtatásról, melyre szintén szeretettel várjuk az érdeklődőket. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a workshopra az első 60 jelentkező jelentkezését tudjuk elfogadni a terem befogadóképessége miatt, így érdemes gyorsan regisztrálni, mert a helyek már fogynak! (A workshopra jelentkezni a konferenciára való regisztrációs lapon lehet.)

 

Jelentkezési határidő: november 11.

 

Bővebben a konferenciáról >>

 


 

Idén is helyet adunk a F@IMP fesztivál díjátadójának, melyre a konferencia első estéjén kerül majd sor. A fesztiválra azok az ICOM tagsággal rendelkező múzeumok nevezhetnek, amelyek innovatív technológiák, digitális hordozók segítségével korszerű módon formálják át és értelmezik a múzeumi élményt és a kiállítások üzenetét. A F@IMP 2.0 médiaFesztivál célja, hogy a muzeológia terén az audiovizuális és multimédia technológiákat alkalmazó intézmények produkcióit értékelje, díjazza és bemutassa.

Amennyiben intézménye is megfelel a fenti kritériumoknak, ne habozzanak, jelentkezzenek a fesztiválra!


Jelentkezési határidő: október 24.

 

Bővebben a FAIMP fesztiválról >>


személynév