MNM OMMIK
MUZEUM@DIGIT Konferencia 2014 2014-10-03 14:49

MUZEUM@DIGIT Múzeumi Digitalizálási Konferencia

 

A 2013-ban rendezett MUZEUM@DIGIT Múzeumi Digitalizálási Konferencia nagy sikerére való tekintettel a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja 2014-ben is megrendezi a MUZEUM@DIGIT Konferenciát.

 

A múzeumi és más közgyűjteményi területen dolgozó kollégák számára szervezett kétnapos rendezvény célja, hogy nemzetközi kitekintéssel bemutassuk és megvitassuk a digitális múzeum, a múzeumi digitalizálás újdonságait, jelenlegi trendjeit és perspektíváit, a gyűjteménykezelő rendszereket, valamint az internet alapú (webes) megjelenési formákat. Tervezett témáink között megtalálhatóak a 2014–2020-as időszak fejlesztési lehetőségei, hazai és nemzetközi aggregációs és digitalizálási projektek, valamint a digitális technológia által nyújtott lehetőségek (storytelling, 3D, stb.). A rendezvény két napja során a magyar és külföldi előadóktól több mint húsz előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, az idegen nyelvű prezentációkhoz – természetesen – tolmácsolást biztosítunk.

 

A konferencia hivatalos programja mellett lehetőséget biztosítunk a múzeumi digitalizálás és informatika területéhez kapcsolódó hazai piaci szereplők tevékenységének megismerésére is.

 

A konferencia helyszíne: Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem

1088 Budapest, Múzeum krt. 14–16.

A konferencia időpontja: 2014. november 5–6.

 

A konferencia regisztrációs díja 6000 Ft/fő, amely tartalmazza az előadásokon való részvétel mellett mindkét napra a menüebédet és az első esti állófogadást. Egyetemi és főiskolai hallgatók számára diákigazolvány bemutatása ellenében 3000 Ft-ért kedvezményes belépőt biztosítunk, amely azonban nem tartalmazza az ebédeket és az állófogadást.

Jelentkezési határidő: 2014. október 29.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További információk és regisztráció >>

személynév