Obeliscus

Megjelent az Obeliscus online folyóirat első száma

Magyar Múzeumok Online 2014-09-22 13:13
Cikk küldése e-mail:

Aki kicsit is érdeklődik a koraújkor iránt, valószínűleg örömmel lapozza át az Obeliscus folyóirat első számát, különösen azért, mert a szám írásai cikkenként vagy egy kötetben szabadon letölthetők a lap honlapjáról, sőt azok a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően, szabadon, változtatás nélkül felhasználhatók.

Az Obeliscus szerkesztőségének célja, hogy egy internetes magazin formájában a koraújkor kutatóinak, szakembereinek és az érdeklődőknek szakmai reprezentációs fórumot nyújtsanak, az információk koordinálásával a kutatásokat aktívan támogassák, mindehhez online kommunikációs felületet biztosítsanak. A Magazin menüpontban híreket, információkat, könyv- és egyéb programajánlókat, folyóirat- és könyvszemlét, interjúkat, a Műhely menüpontban pályázati, konferencia-, ösztöndíj felhívások közlése mellett adatbázisokat találhatunk.

Az Obeliscus folyóirat a koraújkori történelemmel foglalkozik minden tematikus és műfaji megkötés nélkül, beleértve az irodalom-, filozófia-, egyház-, művészet-, eszme-, politika-, tudomány-, társadalom-, had- és gazdaságtörténet bármely ágát, a kommunikációtörténettől egészen az anyagi kultúra történetéig.

Az első szám letölthető itt!

kategóriák